sreda, 12. september 2012

Podobne oddaje prihajajoči gostilni v Sloveniji?

V Sloveniji je bilo že ogromno resničnostnih šovov, ki pa niso bili pod licenco Pop tv-ja. Eden izmed podobnih resničnostnih oddaj je bila oddaja Bar. Prva oddaja je potekala leta 2005, druga pa leta 2006.

Bar je bil prvi slovenski interaktivni resničnostni šov. Tekmovalce smo lahko poleg po televiziji lahko spremljali tudi po internetu 12 tednov. Bistvo oddaje je bilo ostati v igri, medtem ko so odločitve o tem, kdo je šel naprej ostajale izključno v pristojnosti gledalcev.

V baru in bivališču je bilo 24 ur na da vključenih več kot 20 kamer, gledalci pa so s pomočjo gledanja na kamere vplivali na potek zgodbe. Vsako sredo so na sestankih tekmovalci ocenjevali sotekmovalce s plusi in minusi. Kdor je dobil najnižjo oceno, je postal eden izmed dveh tekmovalcev, ki so ga gledalci lahko izločili na sobotnih oddajah v živo. Drugega tekmovalca je za vroči stol določil tekmovalec, ki je pri glasovanju prejel največ plusov.

V prvi oddaji je v veščinah strežbe pijače tekmovalo 14 tekmovalcev izmed katerih je na koncu po treh mesecih bitke zmagal takrat enaindvajsetletni študent pedagoške fakultete Andrej Lavrič. Za nagrado je dobil 5 milijonov slovenskih tolarjev in avto.
Andrej foto:24ur.com
 V drugi oddaji, ki je potekala konec leta 2006, pa je bil zmagovalec Emil, ki je za nagrado prejel ogromnih takratnih 12.000.000 slovenskih tolarjev.
Emil foto:24ur.com
Kot vemo v oddaji Gostilna išče šefa tekmovalci za nagrado ne bodo dobili denarne nagrade ampak kar celo restavracijo. Ali pač..?

Ni komentarjev:

Objavite komentar